Skip to main content

Hilde Minnen

SPECIALISATIES:

 • Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
 • Ambtenarenrecht
 • Handelsrecht
 • Onderwijsrecht

Hilde Minnen (°1983) behaalde in 2006 het diploma Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens het laatste jaar van haar opleiding nam zij deel aan het Erasmusprogramma met de Universiteit Sophia Antipolis te Nice (Frankrijk).

Op 1 september 2006 vatte zij haar stage aan bij GSJ advocaten waar zij zich uitgebreid specialiseerde in het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en handelsrecht. Bovendien ontwikkelde zij een bijzondere bekwaamheid in het onderwijsrecht en inzake studiebetwistingen.

Samen met Katrien Peysmans-De Rick startte zij Minnen & Peysmans-De Rick advocaten op in juni 2012.

In 2014 -2015 was zij lid van het bestuur van de Vlaamse Conferentie bij de Balie te Antwerpen.

Hilde Minnen is lid van de kamer van Cassatie van de Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond.

Zij is tevens lid van de Vereniging voor het Arbeidsrecht te Antwerpen.

Hilde Minnen is lid van de Antwerpse balie en staat u bij in het Nederlands, Frans en Engels.

Katrien Peymans-De Rick

SPECIALISATIES:

 • Handelsrecht
 • Intellectuele eigendomsrechten
 • ICT- recht
 • Medisch- en farmaceutisch recht
 • Strafrecht
 • Verkeersrecht

Katrien Peysmans-De Rick (°1983) behaalde in 2007 het diploma Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent. Tijdens het laatste jaar van haar opleiding nam zij deel aan het Socrates uitwisselingsprogramma van Santa Clara University (California, USA) waarbij zij zich verdiepte in intellectuele eigendomsrechten en High Tech Law. In 2008 behaalde zij een bijkomende Master in Law (LL.M./DEA) in intellectuele eigendomsrechten en mededingingsrecht aan de Universiteit Luik (Institut d’Etudes Juridiques Européennes).

Op 1 september 2008 begon zij haar stage aan de Brusselse balie bij Altius advocaten waarna zij nog twee jaar ervaring opdeed bij GSJ advocaten in Antwerpen. Zij specialiseerde zich voornamelijk in het handelsrecht en in het bijzonder in het intellectueel eigendoms- en ICT recht. Verder deed zij ruime expertise op in de streng gereglementeerde farmaceutische sector.

In 2015 -2016 was zij bestuurslid van de Vlaamse Conferentie te Antwerpen. Zij is nog steeds erg geëngageerd bezig voor de balie en neemt zo onder meer jaarlijks deel aan de organisatie van de Paleisrun. Daarnaast is zij een actief sporter en gepassioneerde loper.

Samen met Hilde Minnen startte zij Minnen & Peysmans-De Rick advocaten op in juni 2012.

Katrien Peysmans-De Rick is lid van de Antwerpse balie en staat u bij in het Nederlands, Frans en Engels.

Elien de Maeyer

 • SPECIALISATIES:
 • Personen- en familierecht
 • Familiaal vermogensrecht
 • Burgerlijk recht
 • Overheidsopdrachten

Elien De Maeyer (°1983) behaalde in 2006 het diploma Licentiaat in de Rechten aan de KULeuven. Tijdens haar 2de licentie, studeerde zij 1 semester via het Erasmusprogramma aan de Université de Poitiers (Frankrijk). Op 1 september 2006 begon zij haar stage aan de Antwerpse balie bij GSJ Advocaten, in de vakgroep personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht, waar zij zich gedurende 6,5 jaar uitgebreid kon specialiseren in deze materies. Ter aanvulling volgde Elien nog de bijzondere opleiding jeugdrecht. Van 2013 tot september 2017 was Elien werkzaam als Juridisch Adviseur in de publieke sector. Daar vergaarde zij verdere kennis en expertise in algemeen verbintenissenrecht, publiek recht en overheidsopdrachten.

In oktober 2017 volgde Elien haar hart opnieuw naar de balie en sloot ze zich aan bij Minnen & Peysmans – De Rick advocaten.

Sinds 2019 is Elien De Maeyer tevens lid van de raad van bestuur van de Scholengemeenschap Katholieke Scholen aan de Schelde.

Elien De Maeyer is lid van de Antwerpse balie en staat u bij in het Nederlands, Frans en Engels.

Lobke Roodhooft

Lobke behaalde in juni 2021 met onderscheiding de master in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen.

Tijdens haar masteropleiding specialiseerde zij zich in het publiek en sociaal recht. Ze kreeg daarnaast de kans zich te verdiepen in het Europees en internationaal recht gedurende een Erasmus uitwisselingsprogramma aan Maastricht University.

Sinds september 2021 maakt zij deel uit van de Antwerpse balie en is zij aan de slag als advocaat-stagiair bij Minnen & Peysmans-De Rick Advocaten. Lobke is stagiaire bij stagemeester Hilde Minnen en is binnen het kantoor werkzaam in diverse materies.