Handelsrecht | Advocatenkantoor Antwerpen MPDR

Handelsrecht | Advocatenkantoor Antwerpen MPDR.

Handelsrecht

Het handelsrecht regelt de rechtsbetrekkingen tussen handelaren. Kort samengevat is een handelaar iemand die op beroepsmatige wijze , hetzij in hoofdberoep hetzij in bijberoep, daden van koophandel stelt. Haar rechtsregels worden gebundeld in het wetboek van koophandel. Het handelsrecht omvat verscheidene disciplines. Ons kantoor biedt haar specialisatie aan in de volgende domeinen van het handelsrecht:

 • Handelscontracten en –documenten:

  Goede handelscontracten zijn van wezenlijk belang in het handelsverkeer. Hierbij denken wij aan agentuur, distributie, zelfstandige diensteverlening, ICT, leasing, verkoop ,- en kadercontracten,…. Ook het belang van andere handelsdocumenten (zoals algemene inkoop- en verkoopsvoorwaarden, factuurvoorwaarden, bestelbonnen, offertes,…) worden al te vaak onderschat. Ons kantoor staat u dan ook deskundig bij voor het opstellen en het nazicht van al deze handelscontracten en –documenten. Daarnaast staan wij u ook bij voor elk geschil of procedure die u mocht hebben met betrekking tot uw handelscontracten.

 • Insolventierecht:

  Wordt u geconfronteerd met het faillissement of de betalingsachterstand van uw handelspartner? Bent u zelf een onderneming in financiële moeilijkheden en wenst u het faillissement of een gerechtelijke reorganisatie op basis van de Wet Continuïteit Ondernemingen aan te vragen? In ieder geval bent u bij ons kantoor aan het juiste adres om u deskundig te laten bijstaan.

 • Vennootschapsrecht:

  Bent u aandeelhouder in een vennootschap of wenst u dit te worden? Wenst u advies over de overdracht van aandelen, uw of iemand anders bestuurdersaansprakelijkheid of doet er zich een geschil voor tussen aandeelhouders, dan kan u terecht op ons kantoor voor professioneel advies en bijstand in – en buiten een gerechtelijke procedure.

 • Marktpraktijken en consumentenrecht:

  Word u als consument geconfronteerd met oneerlijke of verboden handelspraktijken? Bent u als onderneming het slachtoffer van de oneerlijke marktpraktijken van uw concurrenten of wordt u zelf voor oneerlijke marktpraktijken aangesproken? Wenst u deskundig advies over (vergelijkende) reclame, marktinformatie, overeenkomsten met consumenten, prijsaanduiding, promoties, …. U kan hierin rekenen op onze professionele bijstand.

 • Aarzel niet om ons kantoor te contacteren indien u een afspraak wil maken om uw zaak te bespreken.